Kokemuksia Pariisista perheen kera

sanna-transparent-background

Kokemuksia Pariisista perheen kera

Nyt se on tehty. Se 40-vuotis matka Pariisiin <3

Koetan kirjoitella pätkissä kokemuksiamme matkalta kuvien kera, koska pari viikkoa sitten kipeytynyt olkapääni ei oikein diggaa näpräämisestä koneen kanssa tällä hetkellä. Aika lääkärille on jo varattu =)

Matka meni kuitenkin kaikinpuolin hienosti! Isompia yllätyksiä ei tullut (vain Disneyland iltana tultiin kaupunkiin niin myöhään että metrot lopettivat kulkunsa, no sitten otettiin taksi – joka ei oikeasti ollut niin kallis yölläkään, kuin annettiin ymmärtää. 5 henkeä 3 km 13 € – keskiyöllä!).

Sää ei ollut ihan mainioin matkan aikana: Kohtalaisen viileää ja välillä tuuli todella kovasti ja viileästi, yhtenä päivänä sateli ja ukkostikin. Lähtöpäivänä olikin sitten 27 astetta lämmintä, mikä ei myöskään oikein ollut reippailjoiden suosiossa. Mutta jaksettiin silti. Käveltiin joka päivä yli 20 000 askelta askelmittarini mukaan ja rappusia tuli rampattua melkoisen paljon. Metroissa kun ei juurikaan ollut liukuportaita.

Olimme reissussa kolmen nuorimmaisen kanssa, vanhimmaisen jäätyä omasta tahdostaan kotivahdiksi. Lapsia jännitti eniten lenkokone, mutta lopulta ensimmäisen nousun jälkeen se olikin tosi nastaa!

pariisin matkakortti

Viiden päivän matkakorttien (Paris Visit) osto lento-asemalta oli mainio juttu (kortit on ostettava info pisteestä, niitä ei saa automaateista). Kortteja on 1,3 ja 5 päivän rajattomaan käyttöön eri alueille. Koska olimme 4 päivää, otimme 5 päivän kortit alueille 1-5. Maksoimme niistä reilut 60 € / hlö. Mutta se todella kannatti, sillä samalla helposti kortteja piippaamalla matkustimme lentokentän ja keskustan välillä sekä Disneylandin ja keskustan välillä sekä metroilla, junilla ja busseilla kaupungissa ristiin rastiin. Tuli nähtyä monenlaisia kortteleita!

Hotellimme (Hotel de Nemours) oli, no, se oli nukkumispaikka. Ei häävi, mutta melko keskustassa ja metroaseman vieressä. Kävimme siellä vain nukkumassa. Hintakaan ei ollut paha (450 € – 3 yötä – 2 huonetta).

hardrockparis

Ensimmäisenä päivänä suunnistimme sitten tietysti Hard Rock Cafe:hen. Joka kaupungissa on käytävä tässä upeassa mestassa. Mies ja poika sanoivat syöneensä täällä elämänsä hampurilaiset. Fiilis oli kaikilla kiva, vaikka nuorimmaisen ruoka tulikin viimeisenä, opimmepahan jatkossa tilaamaan hänelle ruuan ensiksi, jottein kiukku ehdi viedä mennessään.

Matkamuistoiksi lähti pari lasia, paidat ja hupparit. Mahtava paikka! Suosittelen, konsepti toimii kaikkialla. Voit bongata suosikkibändiesi kamoja seiniltä. Eri kaupungeissa erilaisia juttuja esillä.

Tässä välissä piipahdimme Louvren puistossa. Päätimme olla menemättä sisälle, koska aika ei olisi muuten riittänyt kaikkeen. Joskus toiste sitten, aikuisten matkalla vaikka…

Aikamme käveltyämme päätimme käydä Seinen risteilyllä. Hiukan oli haastavaa ensin löytää laivojen lähtöpaikat, mutta löytyiväthän ne lopulta läheltä Eiffel tornia. Erinomainen tapa katsella kaupunkia ja kuunnella oppaan (nauhoitteen) kertomuksia eri paikoista. Risteily kesti reilun tunnin verran.

Iltapalat ja aamupalat söimme lähinnä bistroissa, joissa ruoka oli maukasta ja kohtalaisen hintaista Suomeen verrattuna. Päällimmäisenä jäi mieleen lähellä oleva Metro Cafe, jossa otimme pienet iltapalaleivät 

bistro

Kaupoissa ruoka oli myös jonkin verran halvempaa kuin Suomessa.

Seuraavana päivänä tutustuimme Notre Dameen. Kesken kierroksen nuorimmaiselle tuli veski hätä ja jouduin suunnistamaan yleiseen “itsekseen puhdistuvaan” vessaan kadulle. Homma meni buenosti, ja vessakin oli kohtuu siisti. Notre Dame on kyllä vaikuttava. Menimme heti aamusta 10 aikaan ovella, joten emme käytännössä tarvinneet jonottaa ollenkaan. Kirkkoonhan pääsee maksutta, mutta jos haluaa kiivetä ylös katselemaan, on maksettava liput.

notredame

Välillä jonot näyttivät olevan kirkon edessä tolkuttomat, mutta ilmeisesti vetivät hyvin. Vaikuttava nähtävyys, joka kannattaa käydä katsomassa.

Siitä hipsimme kurkistamaan Riemukaarta, jonne saavuimme busseilla. Katselimme paikkaa ulkoapäin ja talsimme Riemukaaren ali, muttemme menneet keskelle, koska sinne olisi jälleen ollut lippuluukun kautta käynti.

Kaduilla lompsiessa ja busseilla matkustaessa näki monenlaisia rakennuksia. Kirjoittelen näistä lisää myöhemmin.

riemukaari

Kävelimme hetken matkaa myös kuuluisaa ostoskatua Champs-Élysées:iä pitkin, mutta koska emme ole sinällään muoti ym. shoppaajia niin kävimme vain DisneyShopissa, mistä tarttuikin tytöille matkaan prinsessa mekot ja kengät. Paikka oli myös upea ja palvelu erinomaista.

Se mistä vesi herahtaa kielelleni nytkin on Crepes, eli letut Nutellalla, banaanilla ja kermavaahdolla. Tälläinen katukahvila löytyikin illalla läheltä hotelliamme. Tarkeni jopa istua pihalla syömässä näitä herkkuja.

crepes

Seuraava päivän vietimmekin sitten upeassa Disneylandissä. Kirjoittelen siitä oman jutun tässä piakkoin. Siisti ja mahtava paikka. Olimme paikalla aamu kympistä puoli yöhön saakka. Ehdimme juuri ja juuri käydä niissä laitteissa ja paikoissa joita olimme etukäteen YouTubesta katsoneet. Öinen valoshow klo 23.00 oli upea, kannatti jäädä katsomaan!

Viimeisenä päivänä sitten menimme ennakkolipuilla Eiffel torniin. Vältimme jonot tällä tavoin. Liput tosin kannattaa varata hyvissä ajoin, koska ennakkolippuja on vain rajallinen määrä.

eiffel

On se Pariisi vaan hurjan iso kaupunki! Neljässä päivässä ei millään ehdi nähdä kuin murto-osan, mutta olen tyytyväinen käyttämäämme aikaan: näimme juuri ne paikat mitä olimme ajatelleetkin, ja silti saimme rauhassa taapertaa pitkin katuja.

Kirjoittelen lisää kuvauksia seuraavissa jutuissa. Latailen kuvia myös Pinterestiin Pariisi tauluun. 

Isosti kiitän kaikkia matkaamme mahdollistaneita, synttäreinäni muistaneita. Matka onnistui loistavasti. Väsyneitä mutta onnellisia matkalaisia muistelee nyt reissua kuvin ja videoin lämmöllä.

Ehkä joskus lisää reissua taas!

Seuraa blogiani ja kuulet lisää matkasta myöhemmin.