Elämä janottaa

sanna-transparent-background

Elämä janottaa

Kun tuoli kaatuu alta, löytyy ihminen lattialta…

Lauloiko näin MC Hurjat vai Morgan? Vai pitikö Morganin painaa kaasua, koska samaan aikaan soi vimmattu organ? Ainakin se tiedetään että Sedät jaksaa heilua… vaikka se ei käy, sillä se ei käy!

Lapinlahden Linnut, muistattekos? Ainakin oma ikäpolveni ja minua vanhemmat ovat varmasti kuulleet ja nähneet aikoinaan kasari ja ysäri vuosina näitä nokkelia, jopa usein kaksimielisiä sanoituksia ja sketsejä. Lapinlahden Linnut eivät kuitenkaan ole vain tylsää sketsiviihdettä, vaan yhtähyvin tähänkin päivään sopivaa terävää ja ajatuksia herättävää sanailua.

Hurja Poksi!

Sain kunnian osallistua somettajien ja bloggaajien VIP-iltaan männä viikolla ja täytyy kehua miten loistava ilta tälläiselle teatteriin hurahtaneelle somettajalle! Erikoiskohtelua ja takahuoneen tunnelmaa. Niin ja TE4:n keikkabussin Unelman tunnelmaa myös! Huippu ilta, kerrassaan! Kiitos turvallisesta kyydistä ja paskoista basistivitseistä bändin jäsen Antti Parviainen sekä näyttelijä Maiju Jokinen!

Päästiin syömään sikahyvää burgeria VIP-alueelle Hurjaan Poksiin, jonne muuten sullakin on mahdollisuus! Kantsii kysyä lisää Kievarilta. Erikoisen hyväksi burgerin teki tietysti hyvä seura ja se, että itse näyttelijä Paavo Honkimäki tarjoili evväät meille!

Teatterin huumaa – elämää


Teatterissa kokee aina olevansa hetken jossain muualla. Etenkin oikeassa teatterissa, missä olet ikäänkuin mukana näytelmässä. Niin jälleen kerran tässäkin. 
 Vaikka olin jo kertaalleen nähnyt esityksen ennakkonäytöksessä, nautin joka hetkestä. Ammattilaisnäyttelijät eivät tarvitse lavasteita juurikaan, näyttelemällä tehdään tunnelma ja koko produktio. Tokihan tässä näytelmässä oli jos jonkinlaista päristintä ja pamautinta tuomassa tunnelmaa ja hauskuutta tilanteisiin.

Tarina on hauska koominen kuvaus 80-90 luvuilta. Eniten toki saa irti jos on elänyt noita aikoja ja kuunnellut Lappareiden musaa, mutta kuten seurueemme nuoremmat sanoivat, kyllä mukaan tempaantuu ilmankin.

Jari Sintti Silventoinen vetäisi jälleen kerran maan mainiot roolisuoritukset. Jarilla on loistavat taito eläytyä ja vetäistä hatusta joka esityksessä vähän erilaisia vuorosanoja sinnetänne sopiviin kohtiin. Paavo Honkimäki on myös juuri sopiva Morgan.

TE4:ssä parasta on musiikki, tanssit ja huumori! Tässäkään ei tullut pettymystä, taaskaan. Bändin pojat vetäisivät vähän gregoriaanisena munkkiveisuuna hauskoja juttuja. Ja koreografiat on tällä kertaa näyttelijä moniosaaja Neija Väliläntuotosta. Silmät ja korvat lepää! Erityisesti Neijan kaunis ääni lauluissa ja hauskat ilmeet sketseissä saavat aina hymyilemään. Ja posket kipeänä saa/joutuu toki nauramaan koko showlle. Hommahan käynistyy kivasti ensimmäisellä puoliskolla kooten tarinaa yhteen. Toisella puoliajalla sitten meinaakin kokoajan pudota tuolilta ja pissata housuunsa sketsien ja ilmeiden innoittamana. Kerrassaan mainiota!

Ja nähdäänhän lavalla myös teatterin tuottaja Ville Laitinenkin muutamassa roolissa! Voe mahoton!

On mainiota aina tälläisissä produktioissa nähdä miten tarina ja musiikki ja henkilöt on saatu koottua tarinaan. Tästä tietysti kiitos käsikirjoittajille Mikko Kiviselle sekä Tapio Liinojalle. Mikko on myös ohjannut näytelmän yhdessä Kalle Pylvänäisen kanssa, joka myös näyttelee vierailijana esityksessä mainion roolisuorituksen.

Anna lanteesi…

Jos haluat, niin fiilistele tästä Spotify -soittolistastani vähän Lappareita pohjalle ja mene katsomaan esitys ja nauti! Katso myös lisää kuvia fb-kansiostani. Hauskoja juttuja löytyy lisää TE4:n Facebook sivulta. Mene ja ihmettele ihminen! Mieti miksi tuoli kaatuu, mistä se ihminen silloin löytyy? Vai eikö se käy?

Onhan sinne vielä mentävä, vanhimmaiseni kanssa, katsotaan miten häneen uppoaa…? Lienenkö tullut lähemmäksi keski-ikää, mutta vanhojen muistelu näin musiikin avulla tuntuu niiin kivalle 

“Onni täällä vaihtelee….” Kyllä elämä on ihanaa!

Suosittelen siis sinullekin, tästä et kyllä pety! Vaikka säät ovat nyt olleet aikas viileitä, niin huumori pitää sinut lämpimänä kyllä. Suosittelen toki ottamaan lämmintä ylle, Suomen kesä, tiedäthän! Kartanon Kievari on kyllä muuten todella mainio paikka kesäteatterille. Koe tämä ja kerro minulle somessa kokemuksesi myös!

Kiitos Ville & co. kutsusta tähän mahtavaan settiin. Lisää pituutta heti!  (kenelle, ratkaskoon sen jokainen itse…)

Ainiin, ja lopuksi päästiin vielä roudaamaankin kamoja! Huippu ilta, kerrassaan! Kantsii somettaa!


Herrajumala! Mua elämä janottaa – älä viskaa mua pihalle…

  • Käsikirjoitus: Mikko Kivinen, Tapio Liinoja
  • Ohjaus: Mikko Kivinen, Kalle Pylvänäinen
  • Kapellimestari: Toni Lepistö
  • Musiikin sovitus: Toni Lepistö, Lasse Sakara
  • Koreografia: Neija Välilä
  • Puvustus: Raija Niiniaho
  • Äänet: Ville-Matti Laine
  • Ääniharjoittelija: Hanna Salmi
  • Toimisto: Päivi Hytönen, Emmaliisa Kaikkonen


Hameet aarteitaan piilottaa
Vain kuninkailla on lupa ottaa
Ois niin paljon otettavaa
Mua elämä janottaa
Taivas tähtiä pyörittää
Tähden pyörällä on pää
On niin paljon pääteltävää
Mua elämä janottaa
Mua elämä janottaa
Lapinlahden Linnut