Vaikuttaminen

sanna-transparent-background
sannajylanki_uusilila

Yrittäjän ja kulttuurin asialla

Syy, miksi aikoinaan lähdin mukaan politiikkaan, oli yrittäjyyden asioiden muuttaminen. Muuttaminen siten, että monella olisi paremmat mahdollisuudet onnistua ja pärjätä yrittäjänä. Vaikka pääosin meillä täällä Suomessa on tosi hyvät edellytykset yrittää, on silti vielä tehtävää, kuten yrittäjän sosiaaliturvan parantaminen ja monenlaisen byrokratian poisto. Työllistävät pienyritykset pitäisi myös ottaa vakavasti. Tässä kohtaa tarkoitan itsensätyöllistäjiä, jotka voivat olla isojen ketjujen ja yritysten tärkeitä alihankkijoita. Tämän päivän työmaailma on erilainen kuin teollisuus yhteiskunnassa. 

Katso tästä videolta mm. Kevytyrittäjyyden asema yhteiskunnassa. 

Toinen tärkeä asia minulle on teatteri ja kulttuuri. Teatterin suurkuluttajana kannan syvää huolta teatterin, musiikin ja taiteen toistuvasta aliarvostamisesta.

Nykyisin minut löytää Jyväskylän Puhallinorkesterista huilua soittamasta. 

Ahkera yhdistystoimija

Aloitin jo 19 vuotiaana yhdistystoiminnan Kuopion urheiluautoilijoissa hallituksen sihteerinä. Sen jälkeen olen ollut lukuisissa yhdistyksissä niin jäsenenä kuin hallituksessakin. Hallituspaikkoja on ollut mm. Keski-Suomen Yrittäjänaiset ry:n hallituksessa ja hallituksen varapuheenjohtajana. Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen varajäsenenä. Kokoomuksen eri yhdistyksissä rahastonhoitajana, sihteerinä, puheenjohtajana sekä hallituksissa jäsenenä. Jyväskylän kaupungin rakennus ja ympäristölautakunnassa sekä ympäristö ja terveysjaoston hallituksessa. Lisäksi mm. Jyväskylän Steinerkoulun hallituksessa sekä Kulissi ry:n johtokunnassa.

Tällä hetkellä toimin JPond Jyväskylän hallituksen puheenjohtajana, LiikeNyt rp:n puoluevaltuuston puheenjohtajana, Jyvässeudun 4H hallituksen puheenjohtajana, Keski-Suomen Harrastajateatteri ry (KeHy) hallituksessa, Naissaaren Näyttämö ry:n puheenjohtajana, Keski-Suomen Osuuspankin edustajiston jäsenenä sekä Jyväskylän Puhallinorkesterin hallituksen jäsenenä.

yhdistys

Minulle tärkeitä asioita

Teatteria olen rakastanut lapsesta saakka ja sen rakkauden olen onnistunut siirtämään omiin lapsiinkin. Olemme teatterin suurkuluttajia katsojina sekä harrastajina. Kesäisin minut ja melkein koko perheeni löytää harrastajateatterin parista Vaajakoskelta Naissaaresta. Niin lavalta, kuin taustapuuhaajana.

Starttasin myös syksyllä 2019 Teatteripamfletin, jonka kautta haluamme jakaa teatterin merkitystä hyvinvoinnin vaikuttajana.
Musiikki on myös ollut iso osa elämääni aina. Lapsena soitin pianoa ja huilua. Sitten oli lasten tekoaikaa ja teatterit ja musiikki olivat vähemmällä vuosia. Syksyllä 2020 aloitin poikkihuilun soiton uudellen 32 vuoden jälkeen ja ilmoittauduin suoraan Jyväskylän Puhallin orkesteriin. Siinä sitä onkin ollut haastetta kerrakseen – mutta jengi on niin mahtava, etten muuta voisi kuin harjoitella ja kehittyä! Aloitinpa sitten joulukuussa 2020 myös piccolohuilun soiton, täysin itsenäisesti opetellen.
Jonkin verran tulee myös laulettua karoakea kotona, sekä pienessä ryhmässä Jaana Elorannan vetämänä mieheni kanssa.

Nuoret ovat myös nousseet tärkeään arvoon elämässäni, sillä olenhan neljän nuoren äiti. Nuorista pitää pitää huolta ja auttaa heitä pärjäämään, sillä he sitten aikanaan hoitavat meidät täällä. Meidän tulee myös varmistaa, että kuntamme on sellainen, että nuorten on siellä hyvä elää ja olla myös tulevaisuudessakin. Ei tehdä päätöksiä lyhytjänteisesti, vain omaa napaa tuijjottaen!

frosine
Kaikkea muuta, kunhan ei tylsää ja puolikuollutta elämää.
Minna Canth