Pari sanaa yrittämisestä

sanna-transparent-background

Pari sanaa yrittämisestä

Pari sanaa yrittämisestä

Pari ajatusta viikonlopuksi.

Olen toiminut yrittäjänä tähän mennessä 15 vuotta, eikä aina ole ollut helppoa kuin heinän teko, mutta aina on noustu uudelleen yrittämään. Periksi en ole antanut. Vaikeimmankin jakson jälkeen minut ajaa jalkeille tahto auttaa muita yrittäjiä luomaan yhdessä heidän menestystarinaansa, jotta he voivat olla vapaita, saada elantonsa sekä elää unelmaansa ja saavuttaa tavoitteensa – kuten minäkin.

Me yrittäjät olemme tavallisia ihmisiä, jotka ovat päättäneet ottaa ohjat omiin käsiin ja työllistää vähintään itsensä ja usein myös joukon muita kylän ihmisiä, vaikkapa oman yrityksensä kautta verkostoissa. Vaikka moni kuvittelee, että yrittäjä on aina rikas – ja olisihan se kyllä ihailtava tilanne – kuvittelee moni myös, että yrittäjä ajelee firman autolla ja juo sekä syö firman piikkiin, että se raha vain tulee jostakin ”yrittäjätililtä”, kun on Y-tunnus annettu. Mutta totuus on: jos et tee mitään, et saa mitään. Ja mitä rikkauteen tulee, on rikkaus sitäpaitsi monelle hyvin erilainen käsite.

Meitä yrittäjiä on monenlaisia – mutta mekin olemme lopulta ihan tavallisia ihmisiä, joskin monet yrittäjät ovat sitkeämpiä kuin ei-yrittäjät, sillä yrittäjyydessä tarvitaan sitkeyttä, pitkäjänteisyyttä, luovuutta ja sisua!

Ei ole vain yhtä tapaa olla yrittäjä, ei ole yhtä tapaa olla ihminen. Menestyville yrittäjille on kuitenkin yhteistä se, että he kaikki ovat periksiantamattomia – yrittävät aina uudelleen, nousevat useimmiten ylös vaikka olisi tullut epäonnistuminen ja jatkavat kahta suuremmalla tahdolla, kunnes ovat saavuttaneet onnistumisen. Sama pätee ylipäätään elämässä menestymiseen, myös politiikassa: jatketaan yrittämistä – oli takana mitä tahansa, suunta on aina eteen päin! Joskus saappaita vaihtaen 😉

Autetaan toisia yrittäjiä, tuetaan paikallisia yrittäjiä, jotta palvelut ja lempiasiamme ovat saatavilla jatkossakin! Kehitetään yhteistyötä yrittäjien sekä asiakkaiden välillä, jotta saadaan uusia ja parempia palveluita ja tuotteita helpottamaan meidän jokaisen elämää. Yrittäminen, varsinkin tällaisina aikoina, on meidän kaikkien yhteinen asia ja meidän kaikkien eduksi.

Tehdään yhdessä, kuunnellaan toisiamme ja huolehditaan, että meillä on yrittäjiä, työpaikkoja, palveluita ja tuotteita jatkossakin.

Siksi minä olen mukana politiikassa: pitääksemme Suomen jaloillaan, yrittäjyyden kautta!